Općenito

Ria Export Import d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila. Sve promjene primijenit će se na korištenje home.ria.hr stranica. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka pri likom kupnje.

Usluge koje Vam pruža home.ria.hr Internet prodavaonica ne uključuje troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama.
Ria Export Import d.o.o. nije odgovoran za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.

Iako Vam ia Export Import d.o.o. nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, Ria Export Import d.o.o. ne može garantirati da će usluge na home.ria.hr odgovarati Vašim potrebama. Ria Export Import d.o.o. također ne može garantirati da će usluga biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, molimo Vas da je prijavite našem Kontakt centru ili na e-mail [email protected] kako bismo je otklonili na najbrži mogući način.

Narućivanje

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe.

Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu.

Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), s PDV- om. Kupac dodatno ima mogućnost prikaza cijena u američkim dolarima te eurima.

Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

1.1. Slijedite upute online kupnje i koristite samo našu uslugu u slučaju da se slažete sa svakom izjavom o prodaji i načinu uporabe.

1.2. Ovi uvjeti reguliraju Vaše korištenje web stranice. Molimo da pažljivo pročitate te uvjete i budite sigurni da ih razumijete prije nego što se odlučite naručiti sa web stranice. Prije nego što naručite bit ćete upitani slažete li se s uvjetima korištenja. Ako se ne slažete, nećete biti u mogućnosti naručiti proizvode s web stranice.

1.3. Ukoliko želite kontaktirati našu službu za korisnike, otiđite na Kontaktirajte nas na web stranici.

1.4. Sljedeća tvrtka web stranicu:

URL trgovine: http: https://home.ria.hr/trgovina/
RIA export import d.o.o.
Matični broj: 0828688;
OIB: HR55865523832;
Zelena 44, 42212 Kućan Marof (Varaždin).

Pravila privatnosti

2.1. Postoji mogućnost da ćemo uvjete mijenjati s vremena na vrijeme, zato bi ih trebali često provjeravati. Svaki put kada želite naručiti proizvode, molimo da provjerite web stranicu za najnovije uvjete, kako bi osigurali da razumijete uvjete koji će važiti u to vrijeme. Vaše osobne podatke upotrebljavamo samo u skladu s pravilima o privatnosti. Molimo, uzmite si vremena da pročitate naša pravila o privatnosti jer sadrži važne odredbe koje se odnose na Vas.

3.1. Prilikom izrade narudžbe ili zahtjeva nama, jamčite da su sve informacije koje ste nam omogućili istinite i točne. Vaša je odgovornost da nas što je prije moguće kontaktirate o bilo kakvim promjenama tih podataka.

3.2. Možemo prikupljati informacije o vašoj općoj uporabi interneta s kolačićima koji su pohranjeni na tvrdom disku Vašeg računala. Kolačići sadrže informacije koje se prenose na tvrdi disk Vašeg računala.

Pomažu nam poboljšati našu stranicu i dostaviti bolje i bolje prilagođene usluge.

Proizvodi

4.1. Iako se trudimo osigurati da su prikaz i opis proizvoda na web stranici točni, imajte na umu da ne možemo garantirati da zaslon Vašeg računala točno odražava stvarnu boju proizvoda. Slike proizvoda na web stranici služe samo za ilustrativne svrhe, a svi proizvodi koje ste naručili se malo mogu razlikovati od te slike.

4.2. UPOZORENJE: Opasnost od gušenja – Neki od naših proizvoda sadrže male, odvojive dijelove koji nisu prikladni za djecu mlađu od 3 godine. Neki proizvodi se dostavljaju u plastičnoj ambalaži i ne smiju ostati s djecom koja nisu pod nadzorom. Mlađa djeca ne smiju biti prisutna tijekom procesa montaže zbog sigurnosnih razloga.

4.3. Ako nismo u mogućnosti isporučiti proizvod, na primjer, jer proizvod nemamo na zalihi, ili više nije dostupan, ili zbog pogreške u cijeni na web stranici, u najkraćem mogućem roku ćemo Vas obavijestiti putem e-maila.
Ako se to dogodi prije nego što smo primili uplatu i poslali Vam potvrdu narudžbe, nećemo obraditi taj dio narudžbe. Ako ste već platili i mi smo Vam poslali potvrdu narudžbe za taj proizvod, izvršit ćemo Vam povrat novca u punom iznosu, uključujući sve troškove dostave plaćene za ovaj proizvod i sve razumne troškove koji nastanu pri njegovom povratku nama u najkraćem mogućem roku.

Naše pravo na promjenu tih uvjeta

5.1. Naša web stranica je namijenjena samo za prodaju potrošačima. Kao potrošač, imate zakonsko pravo otkazati narudžbu u bilo koje vrijeme prije primanja potvrde o narudžbi ili u roku od 365 dana od dana kada Vam je proizvod (i) isporučen. To znači da, ako se predomislite ili iz nekog drugog razloga ne želite primiti ili sačuvati proizvod (e), možete vratiti proizvod (e) u roku od 365 dana od dana dostave i primit ćete naknadu ako:

5.1.1. Namještaj nije sastavljen.

5.1.2. Niste pokušali sastaviti namještaj.

5.2. Izvorna dostavnica mora biti uključena u vraćeni paket zajedno sa svim netaknutim naljepnicama / oznakama.

5.3. Budući da ste potrošač, mi smo pod pravnom obvezom pružiti ponudu proizvoda koji su u skladu s tim uvjetima i odredbama. Kao potrošač imate zakonska prava u vezi s proizvodima koji su nepravilni ili nisu kao što je opisano. Ta zakonska prava ne utječu na Vaše pravo na povratak i naknadu ili bilo što drugo u tim uvjetima.

Dostava

6.1. Kada su sve narudžbe proizvoda, koje Vam namjeravamo poslati na mjestu, nazvati ćemo Vas par dana prije dostave da vas informiramo o predstojećem dolasku. Vrijeme dostave se može razlikovati ovisno o dostupnosti dobavljača i prikaza rokova isporuke, može biti predmet poštanskih kašnjenja ili događaja izvan naše kontrole, za koje nismo odgovorni.

6.2. Nismo odgovorni za bilo kakav gubitak ili štetu koju pretrpite, koja je predvidljiva posljedica našeg kršenja ovih uvjeta, te nismo odgovorni za bilo kakav gubitak ili štetu koja se ne može predvidjeti. Gubitak ili oštećenje predvidivo je ako je očita posljedica našeg kršenja ili ako je predviđeno s Vama i nama u vrijeme kad je odluka je objavljena na web stranici.

6.3. Nećemo biti odgovorni za bilo kakve propuste ili kašnjenja u provedbi bilo čega od naših obveza prema ovim odredbama i uvjetima uzrokovanih od bilo kakvog čina ili događaja izvan naše razumne kontrole, uključujući, bez ograničenja, štrajkove ili druge industrijske akcije od strane trećih osoba, javne nerede, pobune, kuge, terorističke napade ili prijetnje terorističkih napada, rat (bio proglašen ili ne) ili prijetnje ili pripreme za rat, požar, eksploziju, oluju, poplavu, potres, klizanje tla, epidemije i druge prirodne nepogode, gubitak javne ili privatne telekomunikacijske mreže ili zbog nemogućnosti korištenja željeznice, pomorskog prometa, zrakoplova, motornog prometa ili drugih sredstava javnog ili privatnog prijevoza.

6.4 Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču (djelatnici tvrtke koja vrši dostavu). Prodavatelj se odriče svake

odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave.

Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti prodavatelja kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.

Prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu kojom se odobra- va online transakcija. Nakon zaprimanja te potvrde prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku u roku do 5 (pet) radnih dana.

Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od strane prodavača, prodavač više nije odgovoran za daljnji tijek isporuke i eventualn a kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi daljnje manipulacije i isporuke robe

Ako kupac umjesto dostave izabere opciju downloada proizvoda, prodavatelj se obvezuje poslati obavi jest isključivo u obliku elektronske pošte kupcu na kojoj će se nalaziti linkovi za download i upute. Nak on primitka elektronske pošte (obavijesti o downloadu) kupac može odmah pristupiti downloadu proizvoda.

Plaćanje

7. Ovim se uvjetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. home.ria.hr Internet stranice mogu se koristiti za Vašu privatnu upotr ebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uvjetima i pravilima.

Prodavatelj je Ria Export Import d.o.o., a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje ju prodavatelju te izvrši plaćanje putem kreditnih kartica ili pouzećem.

Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online jednom od kreditnih kartica: American Express, MasterCard, Maestro ili Visa.

7.1. Opcije plaćanja ovise o raspoloživosti, ovisno o Vašoj lokaciji:

7.1.1. Bankovni prijenos;

7.1.2. Gotovina u prodavaonici;

7.1.3. Kreditna ili debitna kartica u web shopu ili prodavaonici

Račun se dostavlja zajedno s namještajem. Više informacija o načinu plaćanja (ovdje). (link na način plaćanja)

7.1.4

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno.

WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.

Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima.

Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Prava intelektualnog vlasništva

8.1. Vlasnici smo svih intelektualnih vlasništva na web stranicama, uključujući dizajn, zaštitne znakove, logotipe i autorska prava web stranice i tih prava, koja su prikazana u / na sadržaju oglasa ili su dostupni za kupnju preko web stranice. Svaki od dobavljača je vlasnik ili licencor svih relevantnih prava intelektualnog vlasništva koja se odnose na proizvode prikazane u njihovo ime na web stranici. Slažete se da nećete kopirati (u cijelosti ili djelomično, u bilo kojem mediju), prilagođavati, mijenjati ili komercijalno iskorištavati bilo koji od ovih prava intelektualnog vlasništva ili postojeće ili koji se odnose na web stranicu bilo kojeg proizvoda ili drugih prava koja nam pripadaju ili bilo kojem od dobavljača ili njihovih davatelja licence.

8.2. Ako nam ne uspije da ustrajemo na tome da obavite sve svoje obveze prema ovim odredbama i uvjetima, ili ako se ne provedu svoja prava protiv vas, ili ako pri tom zakasne, to neće značiti da smo se odrekli svojih prava protiv vas, te ne znači da se neće postupiti u skladu s tim obvezama.

Garancija

9.1. RIA HOME podržava sva jamstva proizvođača za koja vrijede sljedeći uvjeti. Jamstveni servis će biti proveden u roku od 25 mjeseci od prvotnog datuma primitka robe. RIA HOME može zamijeniti ili vratiti nabavku po vlastitoj odluci.

9.2. Ukoliko je namještaj kupljen  na rasprodaji, isti nije moguće zamijeniti već isključivo izvršiti povrat robe uz puni povrat novaca.